Egészségügyi alapellátás fejlesztése Györe Községben

Logo

Györe Község Önkormányzata

Györe Község Önkormányzata – Orvosi rendelő

 

Sajtóközlemény

Egészségügyi alapellátás fejlesztése györe községben

 

 

A végéhez érkezett Györe Község Önkormányzata projektje, melynek megvalósítása 2015. augusztusában indult. A projektjavaslat 25 139 114 Ft összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

 

A DDOP-3.1.3/G-14-2014-0112 azonosítószámon nyilvántartásba vett fejlesztés/projektjavaslat az alapegészségügyi szolgáltatások fejlesztését célozta, a meglévő orvosi rendelő infrastrukturális és tárgyi eszköz elemeinek fejlesztésén, bővítésén keresztül. A beruházás kiterjedt az energiahatékonyság fokozására is, külső homlokzati hőszigetelés, födém utólagos hőszigetelése és nyílászáró csere valósult meg.

Mindezek mellett a fűtési és melegvíz rendszer is megújult, egyebek mellett új kondenzációs kazán beépítésével, s a teljes elektromos hálózat korszerűsítése is megtörtént.

A fejlesztés során az egyenlő esélyű hozzáférés jegyében az épület akadálymentesítése valósult meg, rámpa és induktív hurok kiépítésén, továbbá új akadálymentes szociális blokk kialakításán keresztül. A beruházás hozadéka, hogy az épület immáron akadálymentesen közelíthető meg.

A projekt keretein belül információs technológiafejlesztés is történt, számítástechnikai és irodatechnikai eszközök beszerzése által, illetve az egészségügyi alapellátás korszerűsítése jegyében modern orvosi eszközök, berendezések kerülnek beszerzésre.

A projekt keretében tehát a háziorvosi rendelő épületének komplex építészeti felújítása, csaknem teljeskörű fejlesztése valósulhatott meg, mely az eszközbeszerzésekkel együttesen a magas minőségű egészségügyi alapellátást tudja biztosítani a jövőben, Györe községben. A projekt fizikai befejezésének dátuma 2015. október 26.

 

Györe község Önkormányzata a helyi orvosi rendelő korszerűsítésére, az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, melynek tervezett megvalósítási időszaka 2015. június 25. – 2015. október 26. közé esett, 100 %-os mértékű, 25 139 114 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

 

A fejlesztés a Magyar Állam, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

További információ kérhető:

Visnyei Gabriella, jegyző

Elérhetőség: +36-74/459-985

E-mail: gyoreonkormanyzat@gmail.com

Logo
2015.12.22.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Vakok és gyengénlátók számára készült változat megtekintése