Önkormányzat

A település polgármestere:
Bányai Károly

A polgármesteri hivatal:

A polgármesteri hivatalnak a faluház megépüléséig a postával szembeni hosszú parasztház adott helyet. Itt 1812-től végzik a falu igazgatását. Ekkor még Tanácsháza volt az épület neve. A faluház befejezésével az intézmény a déli részen fekvő padlástér beépítéses épületben kapott helyet. Az előtérbe lépve mindkét oldalon faliújság (a településsel kapcsolatos új információkat hirdetve) és ülőalkalmatosságok várják az ügyfeleket.

A polgármesteri hivatal előtti fedett folyosó. 2009 tavaszán
Az épület szekszárd irányából. 2009 tavaszán

Az emelt földszinten lévő irodákban történik az ügyek intézése.

Az emeletre vezető fa szerkezetes lépcső.

Egy irodát és egy tárgyalót találunk. A jobb oldalon található a tárgyaló, amely többek között a képviselő-testületi gyűléseknek ad helyet. 
2009 tavaszán
Az épület Bonyhád irányából. 2009 tavaszán

A polgármesteri hivatal ügyfélfogadása heti 3 napra, hétfőre és szerdára és péntekre esik. Ekkor 08:00-12:00-ig 13:00-16:00-ig illetve pénteken 8:00-12:00-ig kereshetik fel problémájukkal a falu lakói az illetékes személyeket. Rendkívüli esetekben előzetes telefonos egyeztetés után a hét további napjain is készek fogadni az ügyfeleket.

Cím, Elérhetőség:

7122, Kakasd
Rákóczi F. u. 285.

06-74/431-923


Jegyző

Az államigazgatási feladatok ellátásában, valamint az államigazgatási hatósági hatáskörök gyakorlásában a kulcsszerep a jegyzőnek jut. A jegyző vezeti a polgármesteri hivatalt, amelyet a képviselő-testület hoz létre az önkormányzat működésével, az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényben meghatározott feladatok ellátására. 

Képviselő-testület:

A helyi önkormányzati autonómia népképviseleti szerve a képviselő-testület. Az alábbi személyek alkotják a képviselő-testületet:

  • Bányai Károly polgármester
  • Sebestyén Gábor képviselő
  • Elmauer József képviselő
  • Barabásné Fábián Elvira képviselő
  • Fábián Ferenc képviselő
  • Sebestyén Ferenc (Bada) képviselő
  • Sebestyén György képviselő


A képviselő- testületi üléseket a polgármesteri hivatal tárgyaló termében tartják, a település lakói pedig a falu tv-n követhetik nyomon.


Kapcsolat:
Amennyiben kérdése van az önkormányzattal kapcsolatban illetve problémája megoldásában munkatársaink segítségét kéri, kérjük forduljon hozzánk bizalommal. Az alábbi
űrlapot kitöltve veheti fel velünk a kapcsolatot.


Vakok és gyengénlátók számára készült változat megtekintése